About This Project

VININGS REMODEL

Atlanta, Georgia

This project transformed an unfinished basement into a suite of dedicated yet linked spaces: An Architect’s home
office and adjoining bathroom; a media/entertainment room with a bar, and an activity room featuring
a ping-pong table.
Color plays an important role: In the design studio, white walls, ceiling and floor spark creativity,
while pale grey, dark brown, and black surfaces provide the backdrop for entertainment and
recreation. All are oriented toward the exterior wall of the basement to let natural light and garden views
in. The stairwell connecting to the main floor is treated as a gallery, with cobalt blue walls to set off a
display of architectural travel drawings and photos.

*photos-Peter Hendricks

Category
Vinings Remodel